Jak napisałem w pierwszym poście nie do końca była to przemyślana decyzja. Trafiła się bardzo dobra oferta i kupiłem sprężyny. Jak już je miałem to założyłem. Jeździ się dobrze. Trochę spadł komfort (mało istotne), ale właściwości jezdne poprawiły się (SUPER) znacznie 8) Nigdy nie atakowałem krawężników, a teraz tym bardziej nie będę tego robić. Do jazdy po Wro i zachodnich autostradach będzie dobrze A w Polskę się nie zapuszczam wcale więc myślę, że będzie dobrze i nie będę musiał remontować zawiechy co chwilę
[O1] Tłumik lub coś innego!
Zwiń
X
-
[O1] Tłumik lub coś innego!
Na wolnych obrotach podczas postoju w środku jest cichuteńko i miło a gdy jade np: na 5 biegu mam 2000 obr/min i dodaje gazu pracuje jak Subaru ze sportowym wydechem. Wjechałem ostatnio na kanał i pod spodem wszystko wygląda w porządku. Nie zauważyłem tam żadnej rdzy i innych niepokojących przypadłości.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Gdy jade równo w granicach 80 km/h nie przyspieszając jest ok a gdy tylko dodam gazu od razu burczy sportowo.
W środku słychać ten dźwięk jak dobiega z przodu jakby z pod silnika, a moze w środku coś w tłumiku koroduje.
Znacie takie przypadki? :?:Janusz Bus
-
-
i ja mam ten problem ! jak kupilem auto to koncowy tlumik byl pognity więc myślalem ze to jego wina ... wymieniłem na nowy i efekt dalej jest ! tłumik jest szczelny od kolektora po koncowy bo bylo to sprawdzane ... a moze to taka przypadłosc tych 1,8 20v ? bardzo mi to nie przeszkadza bo podczas przyspieszania dzwiek jest fajny ale juz na treasie z deka irytuje :?familly car na 17 zool ;-)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=389936#389936
Komentarz
-
Komentarz